Известие

Collapse
No announcement yet.

не качва бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• не качва бензин

Вчера стана поредния проблем след 30 километра каране на газ спирам на паркинга на магазина и след 15 минути няма палене.В началото запали свали на 500-600 оборота тресе като на без няколко цилиндъра и до там.С едни приятели откачихме входния маркуч към рейката - стартера върти ама бензин няма.Преди това разгледахме и кабелите-за смяна са (гумените уплътнения са целите накъсани)Ако някой е сменял скоро да каже цена.Като купих колата преди няколко месеца я водих на диагностика (човека май не разбираше много от италианки)Каза ми:Имаш емулатор на газовата,ламбда сонда добре,дебитомер добре,Дава някаква грешка в някой от датчиците до коляновия вал и затова ми свети почти постоянно лампата на инжектора.Днес изчетох почти всичко в форума
    1.Релетата ми не са като тези на снимките(до акумулатора)-почистих ги всичките.
    2.Възможно ли е този датчик да спира тока към помпата?
    3.Имам аларма която изобщо не зная каква е.(ползвам я)
    4.Как трябва да е бутона под седалката(моят е някаква пластмаса с дупка отгоре-като си вкарам пръста натискам някаква гума но не потъва.
    5.В/у бензиновата помпа ми е газовата бутилка поради това ми се иска да не започвам от там.
    Преди като си отварях резервоара издаваше звук като при вакум а сега не.
    Дайте идея за някакъв ред на ремонтите и причините?

Romeo 146 1,4 97г.

като дадеш на контакт чуваш ли помпата да върти?
    ако не върти провери:
    релето на помпата
    бушона на помпата
    свръзките на алармата дали дава ток на помпата
    алфа ромео 156 1.8 тс -на части
    алфа ромео 164 2.0тс -на части
    нисан примера п10 1,6 16в хечбек
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от hkoko Покажи съобщение
      Като купих колата преди няколко месеца я водих на диагностика (човека май не разбираше много от италианки)Каза ми:Имаш емулатор на газовата,ламбда сонда добре,дебитомер добре,Дава някаква грешка в някой от датчиците до коляновия вал и затова ми свети почти постоянно лампата на инжектора.
      Почти си си отговорил сам, отиди при някой работещ с алфа за диагностика. За датчика на коляновия вал, мисля че е свързан с подаването на ток към помпата, но за този въпрос трябва да ти отговори някой по-запознат. Тук виждам че колегата има подобни проблеми - калпава диагностика и проблеми по тези датчици.

Comment

Никога не съм чувал да бръмчи помпата.Релетата ми нямат нищо общо с тези който са дадени на снимките в една тема в форума.Имам един блок с три релета пред акумулатора и един с две и два малки предпазителя (7.5 и 10 А) от ляво.Кое е за помпата?Кой е бушона за помпата?За алармата как да я разбера дали дава ток на помпата?

Romeo 146 1,4 97г.

Comment

Първоначално публикувано от hkoko Покажи съобщение
          Никога не съм чувал да бръмчи помпата.Релетата ми нямат нищо общо с тези който са дадени на снимките в една тема в форума.Имам един блок с три релета пред акумулатора и един с две и два малки предпазителя (7.5 и 10 А) от ляво.Кое е за помпата?Кой е бушона за помпата?За алармата как да я разбера дали дава ток на помпата?
          като дадеш на контакт се чува едно бзззззззззз за около 10тина секунди.така помпата поткачва бензин до дюзите
          алфа ромео 156 1.8 тс -на части
          алфа ромео 164 2.0тс -на части
          нисан примера п10 1,6 16в хечбек
          sigpic

Comment

Колега освен,че колата е с 1,4 мотор уточни с кой(ТС или боксер),защото при боксера помпата качва гориво със завъртането на стартера не като се даде на контакт само.
            Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

не знам при ТС как е, но повечето коли пускат помпата чак като се завърти двигателя.

колега, ако след като е изстинала колата е запалила, най-вероятно е тоя датчик и няма да имаш ток нито към помпата нито инжекторите нито свещите. разбира се първо си направи диагностика да се види той ли е.
              точка

Comment

Колата е ТС .На свещите има ток-с кабел от лулите към корпус има искра.

Romeo 146 1,4 97г.

Comment

Working...
                X